Home / Algemeen / GGD IJsselland test alleen nog op afspraak

GGD IJsselland test alleen nog op afspraak

ZWOLLE – Vanaf dinsdag 9 november kun je alleen nog met een afspraak voor testen terecht bij één van de testlocaties in regio IJsselland. GGD IJsselland gaat voorlopig stoppen met het aanbieden van ‘testen zonder afspraak’. Dit om de testcapaciteit per dag optimaal te benutten. De vraag naar coronatesten neemt namelijk explosief toe.

Wanneer er alleen testen op afspraak gedaan worden, kunnen lange wachtrijen bij de testlocaties worden voorkomen en kan de inzet van testpersoneel beter worden gepland. “We zien een hoge testbereidheid in de regio. Dat is een goed teken”, aldus Bart Goldsteen, projectleider Testen GGD IJsselland. Door de hoge testbereidheid, lopen de wachtrijen op bij de teststraten, zowel bij testen met én zonder afspraak. “Testen zonder afspraak neemt door de administratieve handelingen meer tijd in beslag dan testen met afspraak”, legt Goldsteen de beslissing om tijdelijk te stoppen met testen zonder afspraak uit. “We willen iedereen de mogelijkheid geven om zich zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur, te laten testen. Ook willen we de wachtrijen zo kort mogelijk houden. Om dit te kunnen waarborgen, hebben we de maximale capaciteit van de teststraten nodig en spreiding in het afnemen van de testen.”
Zie www.ggdijsselland.nl/home/coronavirus/locaties-corona/ voor de actuele locaties en openingstijden. Een afspraak maken kan via tel. 0800 – 1202 of online via https://coronatest.nl/.

Lees ook

Geen gala-avond, maar galamiddag van Weteringzotten

BOSKAMP – Carnavalsvereniging De Weteringzotten uit de Boskamp houdt goede moed. De eerder aangekondigde gala-avond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.