GGD IJsselland opent tijdelijke testlocatie in De Leeren Lampe

ZWOLLE/RAALTE – Het aantal testafspraken blijft stijgen. Daarom opent GGD IJsselland een tijdelijke testlocatie in De Leeren Lampe in Raalte. Vanaf donderdag 2 december kan iedereen zich daar zeven dagen per week laten testen. De testlocatie blijft sowieso tot eind februari geopend.

In de gemeente Raalte is momenteel 92 procent van de volwassenen volledig gevaccineerd. Dat is hoog. Toch kun je ook als je volledig ingeënt bent corona krijgen. “De kans dat je dan zelf ernstig ziek wordt is klein. Maar je kan het virus wel verder verspreiden en iemand anders ziek maken”, legt Bart Goldsteen, projectleider Testen bij GGD IJsselland uit. “Het is daarom belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen blijft houden en zich laat testen bij klachten. Het zorgt er namelijk voor dat we eerder nieuwe besmettingen vinden en kunnen isoleren.”
Burgemeester Martijn Dadema vindt het logisch dat de GGD een nieuwe testlocatie opent in Raalte. “Iedereen met klachten moet zich binnen een dag kunnen laten testen; óók mensen die al gevaccineerd zijn. Daarbij is het fijn als je dan niet al te ver hoeft te reizen. Door Raalte toe te voegen als testlocatie, kan er in heel IJsselland beter gespreid en dus meer getest worden. En voor mensen uit onze gemeente, maar bijvoorbeeld ook uit Olst en Wijhe is het dichterbij.”

Een testafspraak maken kan via coronatest.nl of 0800-1202. De test is gratis. Zie verder: ggdijsselland.nl/testlocaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.