Gezocht: locaties voor zonneparken in buurt Rekoplas

LUTTENBERG – Stichting Duurzaam Luttenberg gaat op zoek naar extra locaties voor zonneparken in de omgeving van de oude Rekoplas. Grondeigenaren die hier aan mee willen werken, kunnen zich bij Duurzaam Luttenberg melden. Het heeft allemaal te maken met de plannen voor een drijvend zonnepark op de oude Rekoplas. Daarvoor moet een kostbare elektriciteitskabel worden aangelegd vanaf het verdeelstation in Raalte. De kosten hiervan zijn dusdanig hoog dat de opbrengst van het zonnepark op de Rekoplas onvoldoende is om de kosten te dekken. Daarom is onderzocht of ook op de zandwinlocatie aan de Hogebroeksweg en de aanliggende voormalige stortlocatie zonneparken gerealiseerd konden worden. Duurzaam Luttenberg moet nu vaststellen dat deze oplossing vooralsnog niet haalbaar lijkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.