GB Olst-Wijhe ziet doelgroepenverordening wel zitten

OLST/WIJHE – De fractie van Gemeentebelangen Olst-Wijhe heeft aan het college vragen gesteld over de introductie van een doelgroepenverordening. Daarmee kunnen bijvoorbeeld inkomensgrenzen worden vastgesteld met als doel inwoners uit de gemeente met een lager inkomen de ruimte te geven woningen betaalbaar te kopen of te huren.

“Wij willen onderzocht hebben of wij onze eigen inwoners kunnen beschermen tegen exorbitante koop- en huurprijzen op de woningmarkt en hen een kans bieden zich te vestigen in hun eigen omgeving”, zegt fractievoorzitter Frank Schumacher. Ook in de gemeente Olst-Wijhe wordt de woningcrisis gevoeld. Woningzoekenden met een geringe beurs kunnen de almaar stijgende prijzen van woningen niet meer betalen. “Iedereen moet een kans hebben een woning te kunnen kopen of te huren. Juist nu de gemeentelijke woonvisie wordt ontwikkeld en de gemeenteraad heeft gekozen voor een focus op wonen is het belangrijk om te onderzoeken welke mogelijkheden er bestaan om deze spiraal op gemeentelijk niveau te doorbreken. Als actueel voorbeeld kan dienen de behandeling van de businesscase voor de Noordmanshoek tijdens de beeldvormende raadsvergadering op maandag 4 oktober jongstleden. Zowel door het stichtingsbestuur, maar ook door insprekers werd benoemd dat het goed zou zijn om de eventueel te bouwen woningen op de Noordmanshoek exclusief te bestemmen voor inwoners uit onze gemeente. Dat gold voor zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.