Home / Algemeen / Fietsersbond zoekt oudere fietsers om Doortraproute in gemeente Raalte te testen

Fietsersbond zoekt oudere fietsers om Doortraproute in gemeente Raalte te testen

RAALTE – De Fietsersbond is op zoek naar oudere fietsers om een nieuwe Doortraproute in de gemeente Raalte te testen. Doortraproutes zijn fietsrondjes van 20 tot 25 kilometer; mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en over relatief veilige wegen en kruispunten. Om te checken of fietsers de route als aantrekkelijk en veilig ervaren, vraagt de Fietsersbond oudere fietsers om de route te fietsen en er hun mening over te geven.

De Doortraproutes worden gemaakt door de Fietsersbond in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel. Ze zijn onderdeel van het landelijke programma Doortrappen. Dit programma heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Dit jaar worden negen Doortraproutes ontwikkeld: in de gemeenten Apeldoorn, Lochem, Oldenzaal, Raalte, Renkum, Rheden, Rijssen-Holten, Voorst en Zevenaar. De routes zijn in eerste instantie bedoeld voor senioren, maar natuurlijk kan iedereen ze fietsen.
Van 15 tot en met 17 november kunnen geïnteresseerde ‘testers’ (al dan niet samen met familie, vrienden of een eventuele fietsclub) de route fietsen. “Hoe meer testers zich aanmelden, hoe beter de route straks is”, zo stelt de gemeente Raalte.
Aanmelding is mogelijk via www.fietsersbond.nl/testfietsen. Geïnteresseerden ontvangen dan informatie over de testdagen, een beschrijving van de route en een link naar een vragenlijst waarop ze hun mening over de route kunnen geven. Onder de testfietsers wordt een cadeaubon van 20 euro verloot.

Foto: Lenus van der Broek

Lees ook

SallandWonen wil appartementen in Kulturhus

RAALTE – SallandWonen heeft plannen om de kantoorruimte op de eerste en tweede verdieping van …

One comment

 1. Jan Broekgerrits

  Geachte Hr. – Mevr.
  Ik heb deze doortraproute Raalte – Heino gefietst op maandag 15-11-2021.
  Wat mij gelijk opviel is, dat er weinig fietspaden in deze route zitten. Verschillende wegen moet je achter elkaar fietsen i.v.m. het auto of landbouwvoertuigen verkeer. De route zelf is wel mooi, en gemakkelijk te doen.
  De afstand mag wat mijzelf betreft best iets langer zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Jan Broekgerrits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.