Extra vaccinatielocaties voor boosterprik geopend in IJsselland

ZWOLLE – Deze week ontvangen de eerste mensen van 80 jaar en ouder een uitnodiging van het RIVM om per 19 november een afspraak te maken voor een extra coronavaccinatie. Om zoveel mogelijk mensen deze ‘boosterprik’ te kunnen geven, opent GGD IJsselland een extra vaccinatielocatie in Hardenberg en een grotere vaccinatielocatie in Zwolle. Iedereen wordt geprikt met een mRNA-vaccin: BioNTech/Pfizer of Moderna. Er is hierbij geen keuze welk vaccin wordt gebruikt.

De boosterprik, die bedoeld is voor extra bescherming tegen ziekenhuisopname door het coronavirus, wordt op de vaste priklocaties gezet. In het geval van GGD IJsselland is dit in Deventer, Zwolle en per 25 november Hardenberg. “We hebben gekeken hoe we alle mobiele 60-plussers in onze regio de mogelijkheid kunnen bieden om binnen 30 minuten op een vaccinatielocatie te zijn”, legt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland uit. “Daarom kiezen we ervoor om opnieuw te gaan vaccineren in de Evenementenhal Hardenberg en openen we een grotere locatie in Zwolle, in het oude kantoorgebouw van Wehkamp.” Het inplannen van een boosterprik kan alleen na ontvangst van een uitnodigingsbrief.
Vanaf 19 november worden boosterprikken ingepland in Deventer (Runshopping Centre, woonboulevard De Snipperling) en aan de Paxtonstraat in Zwolle. Per 25 en 29 november zijn respectievelijk de priklocaties in Evenementenhal Hardenberg en aan de Meeuwenlaan Zwolle operationeel. Thuiswonende en mobiele ouderen en zorgmedewerkers worden gevraagd om zelf naar een GGD-locatie te komen. Ouderen in een verzorgingstehuis en mensen van 18 jaar en ouder in een zorginstelling kunnen op hun zorglocatie worden geprikt. Een afspraak maken voor een extra vaccinatie is alleen mogelijk na ontvangst van een uitnodigingsbrief.

Alle mensen van 60 jaar en ouder kunnen een boostervaccinatie krijgen. Ook mensen van 18 jaar en ouder die in een zorginstelling wonen en medewerkers in de zorg en maatschappelijke ondersteuning van 18 jaar en ouder die contact hebben met patiënten en cliënten, krijgen een extra prik aangeboden. Nadat deze groepen aan de beurt zijn geweest, kan iedereen die dat wil een boostervaccinatie krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.