Home / Algemeen / Expositie schilderijen van dorpskernen in gemeente Raalte

Expositie schilderijen van dorpskernen in gemeente Raalte

RAALTE – John Hooreman exposeert tot en met 8 januari een serie schilderijen in het teken van de gemeente Raalte bij Atelier-Bertina in Raalte,

Hooreman woont sinds zijn pensionering in Raalte. Na zijn pensionering pakte hij zijn hobby, tekenen en schilderen, weer op. En ditmaal serieus. “Daarbij heb ik de nodige cursussen gevolgd. De laatste jaren bij Bertina Atelier. Tijdens één van die lessen zag ik een medecursist werken met zand op linnen doek om een bepaalde structuur in een acryl schilderij te krijgen. Gebruik van diverse materialen heet mixed media’. Dat vond ik zo spannend dat ik voor deze schilderijen gebruik heb gemaakt van verschillende media: diverse soorten karton, geurstokjes, satéprikkers en zand.”
Hij begon met een impressie van het dorp Raalte. Later volgden de andere kernen in de gemeente. Nee, het zijn geen foto’s. Het is een interpretatie van de voor mij opvallende kenmerken van elke dorpskern.”
Atelier-Bertina is te vinden aan de Tjalkstraat 9 in Raalte. Het atelier is van dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 9.00 uur. Op dinsdag en donderdag tot 13.30 uur; op woensdag tot 12.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 16.00 uur.

Lees ook

Geen gala-avond, maar galamiddag van Weteringzotten

BOSKAMP – Carnavalsvereniging De Weteringzotten uit de Boskamp houdt goede moed. De eerder aangekondigde gala-avond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.