Eetbaar Olst-Wijhe zaterdag van start met aanleg groen lint

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe wil een Groen Lint aanleggen aan de zuidzijde van Olst. Dit als verbinding tussen twee ecologische ‘habitats’: het Natura 2000-gebied in de uiterwaarden en de bosrijke landgoederenzone aan de oostkant van het spoor.

De gemeente Olst-Wijhe stelt hiervoor de bermen van de Kneu beschikbaar, de weg die vanaf de dijk naar extra groene wijken voert. Op zaterdag 20 november planten diverse vrijwilligers samen met een aantal vakmensen een flink aantal nieuwe bomen en struiken. Het gaat om de eerste fase van het grotere plan: vanaf het begin van de Kneu, die bij de rotonde-afslag Olst-Zuid de dijk afrolt, tot aan de Jan Schamhartstraat. Hier blijft de gemeente de bermen als hooiland beheren, maar daarin worden stroken afgeplagd en ingezaaid met bloemenmengsels. Dat inzaaien gebeurt in aanloop naar 20 november; op de dag zelf komen er verschillende soorten grotere bomen bij, waaronder knotwilgen en elzen en een aantal kortere heggen en bosjes. Hieraan wordt meegewerkt door Stichting Hoop Heggen en Holsto Tuinen dat de bomen levert, plus een aantal lokale vakmensen van de Agrarische Natuurvereniging Groen Salland.
Het ontwerp is ontstaan vanuit expertise van betrokken groenprofessionals en in overleg met gemeente Olst-Wijhe, Waterschap Drents-Overijsselse Delta en diverse omwonenden. Volgens Eetbaar Olst-Wijhe waren de reacties vrijwel zonder uitzondering positief.

Contact: groenlintolst@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.