Home / Nieuws / Eerste exemplaar fotoboek ‘Etty Hillesum en het IJssellandschap’ voor Jan Terlouw

Eerste exemplaar fotoboek ‘Etty Hillesum en het IJssellandschap’ voor Jan Terlouw

WELSUM/DIEPENVEEN – Jan Terlouw heeft woensdag 17 november het eerste exemplaar van het nieuwe fotoboek ‘Etty Hillesum en het IJssellandschap’ in ontvangst genomen. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in hotel Gaia in Diepenveen. Het boek bevat naast foto’s van het IJssellandschap van de hand van Wicher Naberman, fotograaf/kunstenaar uit Welsum, ook diverse teksten uit de dagboeken van Etty Hillesum.

Het boek is verschenen ter ere van het 25-jarig bestaan van het Etty Hillesum Centrum in Deventer. In haar openingstoespraak memoreerde Gerja Meima, directeur van het centrum, de grote invloed van het IJssellandschap op het gedachtengoed van Etty Hillesum, slachtoffer van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. In haar dagboeken haalde Etty onder andere herinneringen op aan haar wandelingen langs de IJssel en haar fietstochten in de omgeving van Deventer. Zij schreef over haar ervaringen van rust, ruimtelijkheid en vrijheid in het landschap.
Het eerste exemplaar werd door Wicher Naberman overhandigd aan Jan Terlouw. Wicher had zelf voor Jan Terlouw gekozen. Volgens hem verenigt Terlouw als bewoner en genieter van het IJssellandschap en als bewonderaar van de geschriften van Etty Hillesum beide elementen van het boek in zich.
Het boek ‘ Etty Hillesum en het IJssellandschap’ is uitgegeven door uitgeverij de Jonge Beth uit Wijhe, ISBN 978-90-813155-7-9. Het is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij het Etty Hillesum Centrum in Deventer. Er is ook een Engelstalige versie verschenen.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.