Dickens Festijn opnieuw afgeblazen

DEVENTER – Het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer gaat dit jaar niet door. Met het oog op de toenemende besmettingscijfers en de impact op de zorg acht evenementenbureau Deventer, eindverantwoordelijke en organisator van het evenement, het niet verantwoord de aangepaste versie door te laten gaan.

Van een Dickens met honderdduizend bezoekers en honderden personages was sowieso al geen sprake. Er was een sterk aangepaste versie van het Dickens Festijn voor 2021 ontwikkeld, met een hoorspel wandeling (Dickens Walk) en de voorstelling ‘Alles is Dickens’ van theatergezelschap Beumer & Drost. Toch zou de aangepaste versie alsnog meer mensen trekken dan verantwoord zou zijn in de straatjes van het Bergkwartier en de Deventer binnenstad, zo stelt de organisatie. Naast de Dickens wandeling en de voorstellingen in de Bergkerk, gaan ook de jaarlijkse kerstconcerten van ‘Deventer Kerststad’ niet door. De voorstelling ‘A Christmas Carol’ in de Deventer Schouwburg gaat vooralsnog wel door.
Het vizier is nu gericht op volgend jaar, waarin hopelijk de dertigste editie van het Dickens Festijn op 10 en 11 december dan toch echt kan doorgaan De twee ontwikkelde activiteiten zijn eventueel ook volgend jaar inzetbaar.

1 REACTIE

  1. Heel goed. En vanzelfsprekend. Nu de supermarkten nog. Als je ziet hoe blind iedereen daar nog (steeds) voor elkaar langs schiet. Heeft mij tot HelloFresh genoodzaakt.
    Maar goed. Het item is Dickens in deze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.