D66 Olst-Wijhe wil doorpakken met budget voor ondernemersloket

OLST – D66 Olst-Wijhe wil dat de gemeente snel door pakt met de financiering van het nieuwe op te richten ondernemersloket. Het college heeft de raad verzocht om dit voorstel financieel af te wegen in de kadernota 2023-2026. D66 pleit ervoor om de financiële middelen al per 2022 toe te wijzen en voor de komende jaren vast te leggen.

Volgens D66 burgerraadslid Thijs Mulder verdienen de ondernemers van Olst-Wijhe structurele ondersteuning: “De gemeente moet een betrouwbare partner zijn voor ondernemers en daarvoor is structureel geld nodig.” De fractie van D66 zoekt naar de mogelijkheden om de ondersteuning voor de lokale economie op de lange termijn te dekken. Hierbij zijn er wat de partij betreft geen heilige huisjes. Als het belangrijk is, dan moet er ook geld voor zijn, zo is de houding van de partij. Fractievoorzitter Brandsma zegt hierover: “Wij staan voor solide financieel beleid, dus wij kiezen nu voor een structurele oplossing en niet voor incidenteel geld met een afweging later.”
Daarom zal de fractie in de komende raadsvergadering komen met een amendement om vanaf 2022 al structurele dekking te hebben om duidelijkheid te creëren voor de ondernemers en de lange termijnbegroting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.