Home / Algemeen / Concert Suolle Ensemble in Nicolaaskerk Wijhe

Concert Suolle Ensemble in Nicolaaskerk Wijhe

WIJHE – Het Suolle Ensemble verzorgt op zondag 7 november een concert in de Nicolaaskerk in Wijhe. Dit Zwolse blazersensemble bestaat uit drie houtblazers (hobo, fagot en klarinet), een hoornist en een pianist. Zij vertolken werken van onder andere Mozart en Beethoven.

Dat Suolle in de naam verwijst naar de Zwolse achtergrond van het ensemble, maar ook naar het veelal ‘oude’ repertoire van het gezelschap. Maar niet alleen maar oud, want het concert begint met een stuk van de hedendaagse componist Bernhard Krol. Dat wordt gespeeld door Sjoerd de Vries (hoorn), die recent is afgestudeerd bij ArteZ in Zwolle. Het gezelschap bestaat verder uit Cynthia van Leeuwen (hobo), Arjan Eek (klarinet), Ati Gottschal (fagot) en Alie Kruisselbrink (piano). De vijf leden van het Suolle Ensemble kennen elkaar van het Zwolse Hanze orkest.
In verband met de coronaregels mogen maximaal honderd bezoekers in de kerk. Daarom is vooraf aanmelden via www.vriendennicolaas.nl/actueel aan te raden. Bij de ingang wordt een Corona QR code of een recent testbewijs gevraagd. De entree is gratis, wel wordt er bij de uitgang om een vrije gift gevraagd. Aanvang is om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur). Het programma duurt ongeveer een uur.

Lees ook

Geen gala-avond, maar galamiddag van Weteringzotten

BOSKAMP – Carnavalsvereniging De Weteringzotten uit de Boskamp houdt goede moed. De eerder aangekondigde gala-avond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.