College ziet geen rol voor gemeente bij plannen Knarrenhof bij Pauluskerk

RAALTE – Het Raalter college van B&W ziet vooralsnog geen rol voor de gemeente weggelegd bij de plannen voor het Knarrenhof in en om de Pauluskerk. Dat kan geconcludeerd worden op basis van de antwoorden van het college op eerdere vragen van GemeenteBelangen Raalte. Die partij is van mening dat de plannen een eerlijke kans moeten krijgen. Het parochiebestuur ziet namelijk vooralsnog niks in het initiatief.

De initiatiefnemers (enkele parochianen samen met de landelijke Stichting Knarrenhof) kregen als reactie van het parochiebestuur te horen dat dat al in gesprek is met andere kandidaten en de gemeente. Jammer, zo vindt GB Raalte. Het Knarrenhof (oftewel het Paulushof) moet voorzien in huisvesting voor zowel ouderen als starters. Gedacht wordt aan twintig tot dertig woningen op het terrein achter de kerk (inclusief eigen tuintje en de gezamenlijke Hoftuin); een gezamenlijke ruimte in de Pauluszaal en misschien acht tot tien starterswoningen in het kerkgebouw.
“In de informatienotitie Voortgang kerkenvisie hebben we aangegeven dat het aan de eigenaar van het gebouw, in dit geval het parochiebestuur, is om een plan als kansrijk te beoordelen en eventueel met initiatiefnemers in zee te gaan. In eerste instantie moeten initiatiefnemers, al dan niet parochianen, bij het parochiebestuur zijn”, zo laat het college desgevraagd weten. Wel stelt het college dat er vanuit de gemeente gesproken is met de initiatiefnemers, maar: “Zoals gezegd is het aan het parochiebestuur welke initiatieven zij wil laten onderzoeken op haalbaarheid en om een keuze te maken aan wie ze het gebouw overdragen.“

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.