Carolien Jonkman: Post Covid- en post vaccinatiesyndroom

Veel mensen komen zichzelf en de maatschappij in deze periode tegen. Ze gooien hun emoties zoals angst en boosheid naar buiten en komen met verwijten aan gevaccineerden of ongevaccineerden, terwijl de zorg de laatste jaren afgeschaald is. Ook (het gebruik van de) QR code discrimineert. Dit alles geeft verdeeldheid. Het gaat ons niet samenbrengen.

Een meneer kwam in de praktijk en zei meteen: “Ik ben niet gevaccineerd. Ik vind het spannend dat we nog niet weten wat het lange termijn effect is van dit vaccin. Ik leef gezond. Een aantal maanden terug kreeg ik Covid. Sinds die tijd heb ik nog steeds vermoeidheid en tril ik onderhuids. En van de week wilde ik een nieuwe lamp vastzetten en kleine schroefjes in de lamp draaien en viel ik bijna van de trap, zo beven en trillen deed ik. Graag herstel ik sneller.”

Door het trillen kon hij ook moeilijker slapen, dus dan kom je in een vicieuze cirkel van nog meer vermoeidheid. Hij ging op de trilmat liggen met een acuut ontspannen- en nieuwe energieprogramma en we merkten dat zijn spieren bijna afgebroken leken, ze hadden echt te weinig voeding in zich. Het herstellen van Covid had hem veel energie gekost. Dat moest weer opgebouwd worden. Op een lijstje kreeg hij tips voor beweging, voeding en voedingssupplementen.

Ik denk aan mijn besmetting. Afgelopen oktober testte ik positief. Ondanks mijn kwetsbaarheid (diabetes type 1) had ik keelpijn en milde verkoudheid. Ik volg en onderscheid informatie van meer kanten, heb verschillende bijscholingen gevolgd over (post-)Covid, liet angsten, verdriet en overtuigingen stromen door meditaties, rustige beweging en tranen en voelde goed aan wat ik nodig had, ook in deze nieuwe situatie.

Een mevrouw kwam na haar vaccinatie. Ze had veel en vaker hoofdpijn, kon stress minder goed handelen en kreeg dus ook stresssymptomen als zweten, hartkloppingen en versnelde hartslag. Zij had geur- en smaakverlies, terwijl ze geen Covid had gehad. Bij haar merkten we dat ze onder andere glutathion, een krachtig antioxidant voor ons lichaam kon gebruiken. Door de vaccins zijn er toch voor het lichaam giftige stoffen binnengekomen, die het lichaam neutraliseert. Bij het neutraliseren komen echter bijproducten vrij. Die noemen we vrije radicalen en die kunnen onze cellen beschadigen. Hoe ouder we zijn, hoe minder glutathion we zelf maken. Door dit supplement en meer ontspanning beschermt ze haar lichaam en regenereren de cellen.

Wat heb jij nodig om te ervaren hoe jij uit deze situatie komt? Durf je vanuit je zelfliefde en kwetsbare zachtheid ook die mensen te omarmen die een andere visie hebben dan jij, maar mogelijk ook een soortgelijk proces aangaan? Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.