Carolien Jonkman: Paranormale verschijnselen

Paranormale verschijnselen zijn bovennatuurlijke verschijnselen, die niet gemakkelijk verklaard kunnen worden, omdat ze bij iedereen anders en uniek zijn. Ze worden ook bovenzintuiglijke verschijnselen genoemd, om aan te geven dat de verschijnselen niet met de normale zintuigen waargenomen worden (para betekent ‘naast’ of ‘voorbij’). Je kunt ze wel voelen, zien of meemaken.

Veel mensen ervaren tegenwoordig dergelijke verschijnselen. Soms is dat onbewust en kan ik jou helpen daarvan bewust te worden. Sommigen delen hun paranormale ervaringen. Een nuchtere Sallandse jongeman schrijft vaak in zijn schrift op wat zijn docente wil gaan zeggen. De docente vroeg mij hierover, vroeg mijn begeleiding en de laatste tijd spelen de docente en de leerling hiermee en worden beide zich meer bewust van deze mogelijkheden. Zij worden zich ook bewust van vooroordelen en aannames van een docent die een negatief beeld van hem heeft, en ook naar hem gerichte negatieve gedachten die niet kloppend zijn. Maar hoe ga je daar mee om? Tot nu toe kon hij alleen zeggen: ‘Die docent mag mij niet’. Deze jongeman leest gedachten, gebruikt telepathie.

Een mevrouw komt voor het eerst in de praktijk. Haar man is een jaar terug overleden. Ik ken de mevrouw en meneer beide niet. Al vrij snel merk ik op dat mijn lichaam en woorden anders worden. Ik kan benoemen wat er anders wordt en mevrouw herkent de manier van doen, zijn en zeggen van haar man. Ik heb dan kennis over een persoon zonder voorkennis, dus zonder dat ik hierover iets te weten kon komen. Het weten is altijd een soort totaalplaatje, heel veel lagen en mogelijkheden zijn betrokken. Ik weet in dit geval ook van gebeurtenissen, daden of ziekten uit het verleden, kan het voelen, soms zien als plaatjes of hele films, soms proeven en via mijn hele lichaam ervaren, terwijl ik ook mijzelf ervaar. Soms lijkt mijn lichaam in de vorm van een liefje te veranderen, kan ik gesprekken horen waar ik niet bij ben geweest. Ik heb er controle over, heb vertrouwen in het leven dat tot mij komt, laat het gebeuren en volg daarin wat ik voel dat er mag gebeuren. Dit is vergevorderd mediumschap. In mijn geval ben ik wel afhankelijk van de staat van zijn van de aanwezigen en mogen die eerst meer tot rust/ ontspanning gebracht worden.

Steeds vaker worden mensen meer bewust van wat van een ander is en van henzelf en leren ze beter omgaan met hun gave empathie. Met mijn hulp worden ze zich bewust van alle aangevoelde gevoelens, emoties, stemmingen en pijnen, maar ook vreugde en verdriet van een ander of een dier. Een meisje nam zoveel van vriendinnen in haarzelf op dat ze alleen maar kon huilen. Ze onderdrukte haar eigen emoties daardoor en was zichzelf kwijt. Fijn: steeds meer worden paranormale vermogens een onderdeel van de dagelijkse werkelijkheid.

Info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.