Cabaret en toneel in het Hoftheater

RAALTE – Het Hoftheater in Raalte presenteert de komende week maar liefst vier voorstellingen. Op donderdag 11 november komt cabaretier André Manuel met zijn voorstelling ‘SNEU’ naar het theater in Raalte; op vrijdag 12 november cabaretière Elke Vierveijzer met haar voorstelling ‘Lucht’; op zaterdag 13 november brengt Daniël Boissevain de theaterthriller ‘De Schuldige’ en op woensdag 17 november volgt een try-out van de nieuwe humoristische voorstelling ‘Huisvrouwen bestaan niet’.

SNEU van André Manuel (donderdag) was, zoals het persbericht van het Hoftheater zegt, volgens sommigen de allerbeste voorstelling die het afgelopen seizoen niet gespeeld is. “Ongehoord mooie liederen. Vlijmscherp tot op het bot. Zoals u het gewend bent van deze Tukker. Gelukkig is de voorstelling dit seizoen wél te zien. Maar niet voor tere zielen.”
Elke Vierveijzer (vrijdag) won vorige maand de prestigieuze cabaretprijs Poelifinario. De jury schreef: “Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in. Lucht is een schitterend pleidooi voor het delen van verdriet. Dat schept ruimte in je hoofd, kweekt empathie en zorgt uiteindelijk voor geluk. Vierveijzer legt overdonderend veel beleving in haar nummers, die heen en weer schieten tussen rauwe kwetsbaarheid en cynisch misnoegen. Ze heeft daarbij een scherp oog voor de maskers die we allemaal angstvallig vasthouden. De fraaie, gevarieerde arrangementen en invoelende muzikale begeleiding van Michiel Wetzer maken Lucht helemaal af.”

Verfilmd

In de bloedstollende theaterthriller ‘De Schuldige’(zaterdag) beantwoordt politieman Oscar Holm (Daniël Boissevain) verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen. De Schuldige (Den Skyldige) is inmiddels twee keer verfilmd. Een keer in Denemarken en een keer in Amerika (met als hoofdrolspeler Jake Gyllenhaal).
In de herkenbare en humoristische voorstelling ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’ (woensdag) maakt het publiek kennis met drie vrouwen die totaal verschillend omgaan met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie en elkaar proberen te overtuigen van hun manier. Want: ‘het leven is soms net een vuilniszak, er kan altijd nog wat bij’.”

De vier voorstellingen beginnen allemaal om 20.15 uur. Kaarten bestellen kan via staging2.hoftheater.nl of op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur via tel. 0572 361 361. Langskomen bij de theaterkassa kan enkel op afspraak om wachtrijen te voorkomen. Een afspraak maken kan door te mailen naar info@hoftheater.nl of te bellen naar bovenstaand telefoonnummer.

André Manuel. Foto: Corné van der Stelt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.