Bloembollenactie dit jaar op 22 locaties in de gemeente Raalte

RAALTE – Op vrijdag 26 en zaterdag 27 november vindt de tweede editie van de bloembollenpootactie in de gemeente Raalte plaats. Op meer dan twintig plekken in de gemeente worden 50.000 bloembollen gepoot. Deze bloembollenactie zorgt voor ruim 3.000 vierkante meter aan biodiversiteit, verdeeld over alle dorpen van de gemeente Raalte.

Wethouder Jacques van Loevezijn gaat op vrijdag naar Broekland (Gerardus Majellaschool) en Lierderholthuis (Nieuwe Wetering). Op zaterdag helpt hij een handje mee in Raalte (Dahliastraat), Mariënheem (Wissinkweg/het Hobers) en Ramele (diverse wegbermen). “In alle dorpen worden er mede dankzij de inzet van de Plaatselijk Belangen en plaatselijke initiatieven, vele bloembollen gepoot. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen zich inzetten voor meer biodiversiteit. Zo wordt het echt Groen Samen Doen.”
Dit jaar is door de werkgroep Groene Agenda gekozen voor een biologisch geteeld bollenmengsel met vijf soorten krokussen. Deze bollen verwilderen, waardoor ze niet alleen komend jaar de biodiversiteit vergroten, maar ook de jaren er na.

Locaties

Vanaf half december zijn alle locaties te zien op de biodiversiteitskaart op de website staging2.raalte.nl/groensamendoen. Heeft u samen met de buurt ook een bijdrage geleverd aan het vergroten van de biodiversiteit? Laat het de gemeente weten via het formulier op de website en stuur in het voorjaar een foto mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.