Bijna honderd geïnteresseerden voor Knarrenhof bij Pauluskerk

RAALTE – Bijna honderd huishoudens in Raalte, 99 om precies te zijn, hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in een plekje op de eventueel te realiseren Knarrenhof in en om de Pauluskerk in Raalte. Dat meldt de werkgroep van betrokken leden van de geloofsgemeenschap van de Pauluskerk, die op eigen initiatief (buiten de parochie om) in samenwerking met de landelijke Stichting Knarrenhof bezig is met de plannen.

Inmiddels zijn er gesprekken geweest met vertegenwoordigers van meerdere politieke partijen in de gemeenteraad. “Zij zijn, zonder uitzondering, positief over onze ideeën om op het terrein van de Pauluskerk een Knarrenhof te realiseren”, zo laat de werkgroep weten in een mail aan de geïnteresseerden. “Woningbouw voor jong en oud is iets wat bij vrijwel alle politieke partijen hoog op de agenda staat. Ook hebben we een gesprek gehad met de wethouders Wagenmans, Niens en Toeter en ook zij waarderen onze inspanningen en enthousiasme om in Raalte een Knarrenhof te realiseren. Zij geven echter ook aan we daarvoor met het bestuur van de parochie Heilig Kruis in gesprek moeten gaan. Het parochiebestuur is immers eigenaar van de grond.”
Het parochiebestuur heeft volgens de werkgroep inmiddels toegezegd om de plannen serieus te bestuderen en mee te nemen in de besluitvorming. “Ze zullen een en ander zorgvuldig afwegen, want er zijn meerdere belangstellenden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het parochiebestuur ons idee serieus neemt en hun belofte gestand doet om ons als werkgroep serieus te nemen. Wij als werkgroep hopen op een spoedig positief bericht, maar laten u de vrijheid om ook bij het parochiebestuur aan te dringen op een spoedige besluitvorming voor een Knarrenhof/Paulushof.”

1 REACTIE

  1. Ik ben lid van de Vereniging Knarrenhof.
    Ik sta ingeschreven bij het project in Olst Wije, maar ben ook geinteresseerd in dit project of het project wat in Heino van start gaat.

    Ik vroeg me af of het een probleem is dat ik nu in Oegstgeest woon. Ik kan een woning kopen en ben benieuwd hoe een en ander zich ontwikkeld. Mooie iniatieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.