Bestemmingsplan uitbreiding bedrijventerrein Blankenfoort naar de raad

RAALTE – Het Raalter college van B&W heeft het groene licht gegeven voor het bestemmingsplan voor de uitbreiding van bedrijventerrein Blankenfoort in Heino. De raad mag er nu over beslissen. “Een nieuwe mijlpaal voor ondernemend Heino”, zo schrijft de gemeente. Na afronding van de bestemmingsplanprocedure hoopt Raalte zo snel mogelijk te kunnen starten met de uitgifte van de kavels en het bouwrijp maken van het gebied. “De ondernemers staan te popelen”, stelt wethouder Wout Wagenmans.In Heino is er al langere tijd een gebrek aan ruimte en mogelijkheden voor ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden of willen nieuwbouwen. Daarom is besloten bedrijventerrein Blankenfoort uit te breiden in oostelijke richting. Zo komt er 3,5 hectare netto uitgeefbaar terrein bij. Een flink aantal ondernemers heeft al aangegeven interesse te hebben in een kavel. Wagenmans is blij met de uitbreiding van het bedrijventerrein. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat ondernemers goed worden gefaciliteerd. In elke kern van de gemeente Raalte. Daar steken wij graag onze nek voor uit. Met de uitbreiding van Blankenfoort gaat een langgekoesterde wens in vervulling voor Heino.”
Bij de totstandkoming van het plan is goed gekeken naar het al bestaande bedrijventerrein. Het is bedoeling dat zowel het oude als nieuwe deel straks een mooie eenheid vormen. Dit wordt gerealiseerd door ruimtelijke structuren, zoals groen en water, van het bestaande bedrijventerrein door te trekken in de uitbreiding.
De gemeenteraad bespreekt het plan op donderdag 2 december in een rond-de-tafelgesprek. Meepraten? Dat kan. Aanmelding (uiterlijk 2 december 12.00 uur) is mogelijk via griffie@raalte.nl. Het rond-de-tafelgesprek is die avond vanaf 19.30 uur ook online te volgen via raalte.notubiz.nl/live. De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 december een besluit over het plan. Ook dat is dan vanaf 19.30 uur te volgen via bovenstaande link.
Na vaststelling door de gemeenteraad wordt het plan voor een periode van zes weken voor beroep en bezwaar ter inzage gelegd. Ondertussen gaat de gemeente verder met de voorbereiding voor het uitgeven van de kavels en bouwrijp maken van het gebied.

Zie verder raalte.nl/uitbreidingblankenfoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.