Bestemmingsplan Molenwijk Heino ter vaststelling naar gemeenteraad

RAALTE – Het college van B&W van Raalte stelt de gemeenteraad voor om het groene licht te geven voor het bestemmingsplan voor de Molenwijk in Heino. Afgelopen zomer lag het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Dit leidde tot acht zienswijzen. Deze zijn inmiddels behandeld en geven geen aanleiding tot aanpassingen aan het bestemmingsplan. Op de locatie kunnen straks ongeveer 110 woningen gebouwd worden, zowel koop als huur.

Naast rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen en vrijstaande woningen biedt het plan op twee locaties ook ruimte voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Bij CPO komen toekomstige buren samen tot een plan, waarbij ze zelf ontwikkelaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan starters, senioren of anderen die duurzame woningen willen ontwikkelen. Op dit moment wordt samen met Plaatselijk Belang gekeken naar de lokale belangstelling voor deze kavels.
Het wordt een groene wijk met veel ruimte voor natuur, waterinfiltratie en ruimte om te spelen. Bijna iedere woning krijgt zicht op groenelementen, zoals een wadi of een groenstrook. Woningen zullen aardgasvrij en bijna energie neutraal gebouwd worden.
De Molenweg wordt straks ter hoogte van de Molenwijk een 30-km weg en krijgt een daarbij behorende inrichting. Hiervoor is een apart project gestart. De eerste bijeenkomsten met omwonenden hebben inmiddels plaatsgevonden. De weg wordt pas opnieuw ingericht als de nieuwbouwwijk gereed is.

Besluitvorming

De gemeenteraad bespreekt het plan op donderdag 2 december in een rond-de-tafelgesprek. Meepraten? Dat kan. Opgave (uiterlijk 2 december 12.00 uur) is mogelijk via griffie@raalte.nl. Het rond-de-tafelgesprek is die avond vanaf 19.30 uur online te volgen via raalte.notubiz.nl/live. De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 december een besluit over het plan. Ook dat is vanaf 19.30 uur via bovenstaande link te volgen.
Na vaststelling door de gemeenteraad wordt het plan voor een periode van zes weken voor beroep en bezwaar ter inzage gelegd. Als er geen beroep en bezwaar bij de Raad van State wordt ingediend, start de kaveluitgifte. Dit zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 plaatsvinden. In dat geval wordt medio 2022 ook gestart met het bouwrijp maken van de locatie.
Ga voor meer informatie naar raalte.nl/woningbouw-heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.