‘Al verkooppunten in bijna elk Sallands dorp’

Belangstelling voor nieuwe Sallandse vlag blijkt groot; nu ook wimpels, banieren en hijsvlaggen

RAALTE – Het gaat goed met de bekendheid van de nieuwe Sallandse vlag die op tientallen plekken inmiddels te zien is. Naast de op 18 september in het Hoftheater gepresenteerde gevelvlag zijn er nu ook (grotere) hijsvlaggen, banieren en wimpels verkrijgbaar. De vlag is inmiddels ook in vrijwel alle Sallandse dorpen te koop. En in december werken zeker tien Sallandse supermarkten mee aan een actie waardoor de vlag met een mooie korting gekocht kan worden.

Barbara Jansen kwartiermaker van Doorpakken Salland, samen met Salland Marketing initiatiefnemer (gesteund door waterschap Drents Overijsselse Delta) is dan ook erg tevreden over de gang van zaken afgelopen twee maanden. “De eerste driehonderd vlaggen die we ingekocht hadden, zijn allemaal weg. Die zijn onder meer te zien op strategische plekken zoals bij de entree van Raalte bij de Westdorplaan. We hebben ook aan Erik Dijk, ontwerper van de winnende vlag, gevraagd om versies te maken voor wimpels, banieren en hijsvlaggen. De Nijverdaller is grafisch ontwerper en heeft dat mooi gedaan. Ook die kunnen nu dus besteld worden.”
Daarnaast is de Sallandse vlag te koop in vrijwel alle Sallandse dorpen; van Bathmen tot Heino en van Hellendoorn tot Den Nul en van Raalte tot Haarle. “Het was superleuk om te merken dat iedereen wilde meedoen. Het leeft dus echt.” Alleen een verkooppunt in Deventer ontbreekt nog. Dat heeft een reden, zo merkte Barbara in gesprekken met Deventernaren; “De stad Deventer voelt zich toch vooral een echte Hanzestad met een prachtig stadswapen met die adelaar.”
Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een actie in de maand december waarbij klanten van Sallandse supermarkten bij hun aankopen kunnen sparen voor een korting van 7,50 euro bij de aankoop van de vlag. De Albert Heijn-supermarkten in Raalte, Heino, Wijhe en Diepenveen, de Plus in Heeten, de Coöp in Holten en de Plus in Olst en Deventer hebben al toegezegd. De verwachting is dat andere supermarkten in Luttenberg, Raalte en Lemelerveld zich daarbij zullen aansluiten.
“Bij de presentatie in het Hoftheater bracht oud-Olympisch kampioen schaatsen Jan Smeekens, geboren en getogen in Raalte, de eerste Sallandse vlag naar het podium. Hij vond het een geweldig idee en heeft, zeg maar, de liefde voor Salland eigenlijk herontdekt. Hij wordt daarom het uithangbord van deze actie in de supermarkten. De foto’s zijn al gemaakt.”

Vlaggenteam

De Sallandse vlag was een initiatief van Doorpakken Salland, maar dat gaat komende tijd veranderen. “Als Doorpakken willen we vooral goede initiatieven, ideeën en plannen voor Salland aanjagen. Alles is daarbij mogelijk als het onze streek maar nog mooier maakt. Dat hebben we nu gedaan met deze Sallandse vlag, maar het is niet de bedoeling dat we dat blijven doen. Daarvoor vinden we dit mooie nieuwe symbool voor onze streek ook te belangrijk. Er is daarom een soort van vlaggenteam samengesteld dat zich verder gaat bezighouden met de verdere promotie en nog grotere bekendheid. Daarin zitten behalve ikzelf ook Ton Groot Beumer, voorzitter van Ribs & Blues in Raalte, Peter de Graaf van de Maathoeve in Heeten, Leon Ripperda van BIJRipperda in Den Nul en Jos Kamphuis uit Holten. Ook Rik Smink van Salland Marketing zit daarbij. Dat is een organisatie die heel belangrijk is voor het verdere succes van dit initiatief. Dit vlaggenteam gaat de aanjagersrol van Doorpakken overnemen.”

Goed middel

Daarvoor worden allerlei nieuwe activiteiten bekeken en besproken. “Moet je de Sallandse vlag elke dag uithangen of moet je er juist een jaarlijkse speciale vlaggendag voor organiseren? Hoe krijg je de vlag zichtbaar bij de grote en kleine Sallandse feesten en evenementen? En hoe ga je zorgen voor digitale bekendheid? De leden doen dat trouwens allemaal belangeloos. Ze zien de vlag als een heel goed middel om onze mooie regio naar buiten toe te laten zien. We kijken ook naar de ervaringen in de Achterhoek. Daar is de Achterhoekse vlag al jaren een groot succes en heel erg populair. Dat gaat ons in Salland ook zeker lukken.”

staging2.doorpakkensalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.