80-jarige Hein maakt 100.000 kilometer op zijn elektrische fiets

RAALTE – Hein Blankenvoort (80) uit Raalte heeft met zijn elektrische fiets de 100.000 kilometer aangetikt. Zijn huidige fiets heeft hij sinds mei 2016. Dat betekent zo’n 18.000 km per jaar; circa 50 km per dag. Wordt er één dag niet gefietst, dan betekent dat dus de volgende dag 50 km extra.

Hein fietst in eerst instantie om fit te blijven en overdag lekker bezig te zijn. Maar daarnaast gebruikt hij zijn fiets ook om als oud-Mariënhemer om de week de MIK (Mariënheem Informatie Krant) te bezorgen. Verder verspreidt hij ook nog eens de Nestor. Bovendien fietst hij op maandagochtend op een duofiets rond met ouderen van Angeli Custodes, zodat deze mensen ook kunnen genieten van het mooie Sallandse landschap. Deze fietskilometers komen nog eens bovenop de kilometers op zijn eigen fiets. Een bezige bij dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.