Zwemmen voor mensen met geheugenproblemen of dementie in Tijenraan

RAALTE – Sportbedrijf Raalte start maandag 18 oktober met ‘Zwemmen met Dementie’ in zwembad Tijenraan. Mensen met geheugenproblemen of dementie kunnen zelfstandig of met hun begeleiders en mantelzorgers meedoen. Op maandag 11 oktober is er een kennismakingsbijeenkomst, waarbij geïnteresseerden vragen kunnen stellen en meedoen aan de nieuwe zwemgroep die vanaf dat moment wekelijks zal zijn.

Zwemmen en bewegen in warm water is gezond, goed voor het lichaam en heeft ook een positieve uitwerking op het geheugen. Om mee te doen met ‘zwemmen met dementie’ is zwemvaardigheid niet noodzakelijk, zolang de deelnemer het maar prettig vindt om in het water te zijn. Deelnemers kunnen zelfstandig of samen met een mantelzorger of begeleider het water in. Een zweminstructeur helpt bij het doen van zowel spierversterkende als ontspannende oefeningen.
Maandag 11 oktober om 9.30 uur is de kennismakingsbijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over zwemmen met dementie. Deelnemers kunnen tijdens de kennismaking ook meedoen aan de zwemactiviteit. Verder is er de mogelijkheid om vragen te stellen en tips te geven. Aanmelden voor de kennismakingsbijeenkomst kan via info@sportbedrijfraalte.nl. Vermeld hierbij de contactgegevens en de eventuele zwemervaring (ja/nee). Aanmelden voor een proefles of de zwemgroep die start op 18 oktober kan via staging2.sportbedrijfraalte.nl/zwemmenmetdementie. Voor meer informatie of aanmelding kan ook telefonisch contact opgenomen worden met Sportbedrijf Raalte (0572 – 760 600).

Lessen

De zwemgroep ‘zwemmen met dementie’ start maandag 18 oktober om 9.30 uur. De eerste zes keer is deelname gratis (geldig t/m 31 december). Hierna is het mogelijk om een leskaart voor tien keer zwemmen aan te schaffen of losse lessen te betalen. De lessen zijn inclusief een kopje koffie of thee na de tijd. Mantelzorgers van betalende deelnemers mogen gratis meedoen. Minima kunnen voor financiële steun bij het sociaal loket van de Gemeente Raalte terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.