VVD Raalte wil woningsplitsing stimuleren

RAALTE – De VVD Raalte ziet mogelijkheden voor splitsing van particuliere woningen om zo het woningtekort tegen te gaan. Volgens de partij zou de gemeente, om woningsplitsing te stimuleren, de vergunningverlening gratis aan kunnen bieden. “Om in de huidige behoefte te voorzien, gaan we het niet redden met enkel de nieuwbouwlocaties die op de planning staan”, zo schrijft de partij in een brief aan het Raalter college van B&W. Daarin stelt de VVD Raalte ook enkele vragen. Zo wil de partij weten of het college ook die mogelijkheden voor woningsplitsing ziet; hoeveel vergunningen er in de afgelopen jaren zijn aangevraagd voor woningsplitsing (en welke kosten daarmee gemoeid zijn) en of het college bereid is om vergunningsverlening gratis aan te bieden. “De gemeente Raalte wordt getypeerd door gemiddeld ruime woonoppervlaktes per eengezinswoning”, zo stelt de VVD in de brief. “Met name oudere huizen en (voormalige) boerderijwoningen beschikken over veel inpandige ruimte. Wat de VVD betreft liggen hier voor particuliere woningbezitters mogelijkheden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.