VVD en SGP zetten overlast van wolf wederom op de agenda

ZWOLLE – Voor de VVD en de SGP is de maat vol. De provinciale afdelingen van beide partijen hebben opnieuw vragen gesteld over de overlast van de wolf.

“De laatste maanden verschijnen er steeds meer berichten in de media over het gedrag van zwervende wolven die schapen aanvallen, verwonden en doden. Afgelopen week was het weer ‘raak’ bij een boer uit Heino. Het DNA-onderzoek moet aantonen of de wolf daadwerkelijk de dader was van de slachtpartij. Eind oktober volgt de uitslag”, zo laten de beide partijen weten. Maar de VVD en SGP wachten de uitslag niet af en voelen het college van GS komende woensdag wederom aan de tand hierover. De VVD en SGP begrijpen de frustratie van de getroffen schapenhouder.
Begin dit jaar zetten beide partijen de overlast van wolven ook al op de agenda. Zij vroegen toen aan het college van GS om op korte termijn in overleg te treden met LTO-Noord en andere betrokken organisaties om te bespreken welke preventieve maatregelen er op dit moment nodig zijn. VVD-woordvoerder Landbouw en Natuur Wim Tutert: “Wij zijn erg benieuwd of deze gesprekken al hebben plaatsgevonden en zo ja wat deze gesprekken hebben opgeleverd. Met andere woorden: welke maatregelen kunnen we tegemoetzien?”
In januari 2019 is in IPO-verband (Inter Provinciaal Overleg) een ‘nieuw provinciaal wolvenplan’ vastgesteld. De genoemde partijen zijn benieuwd of dit plan ondertussen is afgestoft en of er aanpassingen naar de nieuwe situatie hebben plaatsgevonden. “We willen onrust onder de bewoners in de buitengebieden voorkomen en daarom willen wij dat er naast een schadevergoeding maatregelen worden genomen om betere bescherming te bieden tegen aanvallen van de wolf. Een schadevergoeding is mooi, maar het verzacht het leed van, in dit geval een schapenhouder, natuurlijk niet”, aldus VVD-woordvoerder Tutert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.