Voorbereidingen tweede Dorpsquiz Raalte in stroomversnelling

RAALTE – De voorbereidingen voor de tweede editie van de Dorpsquiz Raalte op zaterdag 18 december zijn in een stroomversnelling gekomen. “Het nieuwe coronabeleid zonder de anderhalve meter afstand is voor ons alle reden om het gaspedaal nu helemaal in te trappen en vol goede moed richting 18 december te gaan”, zo zegt Annelie Oosterwechel die dit jaar de organisatie heeft versterkt.

“Dat betekent dat we druk bezig gaan met het maken van het quizboek en dus ook druk bezig zijn met het opzetten van acties. Dat maakt dan ook dat de Raaltenaar weer moet gaan opletten en alert zijn. Houd de social media in de gaten maar houd ook je ogen open tijdens je wandeling of boodschappenrondje door het dorp”, zo adviseert zij de leden van de naar schatting 150 deelnemende teams.
Al die leden hebben na de succesvolle eerste editie van 2019 twee jaar geduld moeten hebben. Eind vorig jaar werd zoals bekend de tweede editie afgelast. “Alle aanmeldingen gelden nog steeds. Er komen eigenlijk ook geen vragen binnen over de gang van zaken. Dat is best een goed teken. Er zal dan ook niet heel veel veranderen vergeleken met de gang van zaken van twee jaar geleden. Alleen de startlocatie zal anders zijn. Dat wordt komende tijd bekend.”
“Ook nu zullen mensen weer de straat op moeten en naar allerlei locaties gaan voor leuke en bijzondere opdrachten en activiteiten. Op zaterdagavond 18 december zullen heel veel deelnemers door Raalte lopen en fietsen en dat zal weer voor veel sfeer zorgen. We willen liever niet dat daarvoor de auto gebruikt wordt.”
Dit jaar gingen (en gaan) onder meer carnaval, Ribs en Blues, Stöppelhaene en de Sallandse Wandelvierdaagse niet door. Maakt dat het opstellen van de vragen niet veel moeilijker? “Helaas, ook wij vinden dat erg jammer omdat we altijd graag de samenwerking aangaan met die organisaties aan gaan. Maar we proberen ook op andere manieren Raalte erbij te betrekken. Het maakt het opstellen van de vragen ook niet per se moeilijker, maar we moeten wel creatief zijn! Gelukkig kunnen we dat en vinden we ook andere manieren om leuke opdrachten en vragen te maken.”

Meer info: staging2.dorpsquizraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.