Voorbereidingen intochten Sinterklaas Raalte in volle gang

RAALTE – Sinterklaas Raalte is weer bezig met de voorbereidingen van diverse intochten in Raalte en omgeving. De club, onderdeel van Scouting Raalte, organiseert de intochten in Raalte, Heino, Lemelerveld, Lierderholthuis, Mariënheem, Eikelhof, Boskamp en Herxen.

Achter de schermen werken de vrijwilligers van Sinterklaas Raalte hard om dit alles op een veilige en verantwoorde manier vorm te geven. “Feit is wel dat we samen met de gemeente Raalte en de Veiligheidsregio IJsselland zo ‘normaal’ mogelijke intochten willen organiseren. Zoals het er nu naar uit ziet, zal er voor personen ouder dan 12 jaar alleen toegang zijn met een geldige QR code en is online reserveren verplicht voor iedereen bij een onthaal buiten op een omkaderd terrein of binnen. De exacte invulling hiervan en nadere informatie volgen via de lokale media zodra dit definitief is”, zo laat Sinterklaas Raalte weten. De intochten in Raalte, Heino en Lierderholthuis zijn gepland op zaterdag 13 november; die in Lemelerveld en Mariënheem op zondag 14 november; die op de Eikelhof en Boskamp op zaterdag 20 november en die in Herxen op zaterdag 27 november.
Vanaf dit jaar zijn er in Raalte en andere buurtdorpen, waar Sinterklaas Raalte de intochten organiseert, alleen nog maar roetveeg pieten aanwezig. “Hiermee sluiten we aan op de maatschappelijke vraag vanuit winkeliersverenigingen, scholen, bedrijven en andere organisaties.”
Thuis de Sint op bezoek? Bel dan vanaf 1 november op werkdagen tussen 19.30 en 20.30 uur naar tel. 0572-363603 of kijk of staging2.sinterklaas-raalte.nl. Het laatste Sinterklaas nieuws is ook te vinden op de Facebook- en Instagrampagina’s van Sinterklaas Raalte.

Foto: Henny Temmink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.