Uitvaartverzorgers Bas de Weerd en Alfons van Breen slaan handen ineen

RAALTE – Uitvaartverzorgers Bas de Weerd en Alfons van Breen hebben hun krachten gebundeld. Per 1 oktober 2021 zijn hun bedrijven samengevoegd. De twee werkten al jarenlang samen.

Alfons werkt in de regio Raalte en is eigenaar van Uitvaarthuys Salland en Alfons van Breen Uitvaartverzorging. Bas vestigde zich in 2010 als zelfstandige in Olst-Wijhe en later ook in Deventer. Samen volgden zij jaren geleden de opleiding tot uitvaartbegeleider. De mannen delen de gedrevenheid voor het vak. “Het is een vak waarin je veel mag en kunt betekenen. Werk uit handen nemen, ontzorgen, regelen en samen een waardevol afscheid tot stand brengen, dat is fijn om te doen”, vertelt Bas.
Maar continu klaarstaan voor de medemens heeft met een groeiend bedrijf ook een keerzijde. “Als echtgenoot, vader of opa wil je er soms ook gewoon kunnen zijn voor je dierbaarste bezit”, legt Alfons uit. “Dat wordt de laatste jaren lastiger. Steeds meer mensen weten de weg naar ons als lokale uitvaartondernemers te vinden. Uitvaartzorg is topsport. Lange dagen, soms nachten doorhalen of midden in de nacht je bed uit, dat is pittig. Al doen we het met liefde, altijd.”
Beide eenmansbedrijven groeiden zo in omvang dat het bijna niet meer mogelijk is om altijd ‘aan’ te staan. Bas: “Ik heb een jong gezin. Zij hebben ook graag een vader en echtgenoot die leuke dingen met hen doet. Dat schoot er de laatste jaren toch wat bij in. We doen dit werk met hart en ziel. Door onze bedrijven samen te voegen, kunnen we dat blijven doen en krijgen we beiden ruimte voor het thuisfront.’

Compagnons

Per 1 oktober zijn Bas en Alfons dus compagnons. “We ondersteunen elkaar al een paar jaar bij afwezigheid of drukte”, vertelt Alfons. “We hebben elkaar al vaker uitvaarten uit handen genomen, we steunen elkaar voor en achter de schermen. Dus deze stap is voor ons vanzelfsprekend. Het is fijn iemand naast je te hebben die op dezelfde manier werkt, én die, ook niet geheel onbelangrijk, dezelfde humor heeft. Zonder lachen wordt het een zware marathon.”
Naast Alfons zal ook Bas vanaf nu in de regio Raalte regelmatig te zien zijn bij uitvaarten, condoleances en avondwakes. Andersom zal Alfons wat vaker zichtbaar zijn in de regio Olst-Wijhe. Aan de buitenkant verandert er verder weinig. “Nou ja, de advertenties van Alfons zullen er aardig van opknappen”, grijnst Bas.

Even kennismaken, bijpraten of meer informatie ontvangen? De heren hebben altijd de koffie klaar staan in het kantoor aan de Schoolstraat 30 in Raalte. Het telefoonnummer: 0572-351010. Ook mobiel zijn de twee altijd bereikbaar: mob. 06-23854882 (Alfons) of mob. 06-53183118 (Bas).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.