Thema-avond over vitaal buitengebied van GemeenteBelangen

RAALTE – GemeenteBelangen Raalte houdt op maandag 25 oktober de thema-avond ‘Toekomstbestendig en vitaal buitengebied’ in Bar & Brasserie Zwakenberg. Er zijn diverse gastsprekers: Caroline van der Plas (Tweede Kamerlid namens BoerBurgerBeweging), Harry ten Have (Groenadviesbureau), Brigit Keizer (Gemeente Raalte) en Wout Wagenmans (wethouder gemeente Raalte).

Het is landelijk vaak in het nieuws: er zijn teveel boerenbedrijven, te grote veestapels en dat moet van Den Haag anders. Daarnaast krijgt de boer niet de prijs voor zijn product om zijn bedrijf rendabel te houden. Het boerenbedrijf zit in de knel. In hoeverre speelt dit in de gemeente Raalte? Welke toekomst is er voor het buitengebied?
GemeenteBelangen gaat voorafgaand aan de thema-avond op werkbezoek bij diverse bedrijven met uiteenlopende functies in het buitengebied. Van de jonge ondernemer die het familiebedrijf voort wil zetten, een bedrijf dat onderzoek doet naar duurzame producten in de voedselindustrie tot een bezoek aan een boerenbedrijf dat van functie is veranderd. Wat zijn reële mogelijkheden en wat is het toekomstperspectief?

De openbare bijeenkomst in Bar & Brasserie Zwakenberg begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom. Inloop vanaf 19.30 uur. Wel aanmelding vooraf via staging2.gbraalte.net/aanmelden-bijeenkomst. Dit kan tot woensdag 20 oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.