Servicepunt Lemelerveld vanaf volgend jaar gesloten

DALFSEN – Met het toenemend aantal mogelijkheden van digitale dienstverlening bij de gemeente Dalfsen en een goed ingericht Infopunt in de Mozaïek, sluit vanaf 1 januari 2022 het servicepunt in Lemelerveld. Het besluit hiertoe was eerder al genomen.

Voor het doorgeven van een verhuizing, het aangeven van een geboorte of het opvragen van een afschrift van de burgerlijke stand zijn inwoners niet meer afhankelijk van de openingstijden van het gemeentehuis. Via de website van de gemeente Dalfsen kunnen inwoners het regelen op het moment dat het hen past. Burgemeester Erica van Lente: “Voor het Servicepunt in Lemelerveld zetten we nu de stap naar digitaal. Lukt het je na 1 januari 2022 niet op eigen kracht om via de website iets te regelen met de gemeente? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente of loop langs bij het Infopunt in De Mozaïek. Zij helpen je met veel meer vragen: of dat nu gaat over een dienst van de gemeente, of dat je een vraag hebt over wonen of zorg, of over digivaardig zijn.”
Voor een aantal producten, zoals een paspoort of rijbewijs, die niet online aangeboden kunnen worden, is het mogelijk om via de website een afspraak te maken in het gemeentehuis. Inwoners kunnen dan op een moment dat hen het beste uitkomt terecht in het gemeentehuis of in het servicepunt in Nieuwleusen voor het aanvragen ervan. Het ophalen gebeurt altijd in het gemeentehuis in Dalfsen. Voor inwoners die niet in staat zijn om naar het gemeentehuis te komen, is het mogelijk dat iemand van de gemeente voor de aanvraag van een identiteitskaart bij een inwoner thuis langskomt. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de gemeente door te bellen naar 14 0529.

Infopunt

Bij het Infopunt kunnen inwoners terecht met allerlei vragen over zorg, gezondheid, welzijn, wonen en nog veel meer. Voor inwoners die communicatie via de computer lastig vinden, is er het Informatiepunt Digitale Overheid, dat is ondergebracht bij het Infopunt. Het Infopunt helpt zodoende niet alleen bij de vragen die er zijn rondom bijvoorbeeld wonen en zorg, of de diensten van de gemeente, maar helpt ook de stap te zetten naar de website van de gemeente Dalfsen.