Schapen niet meer de dijk op in stormseizoen

ZWOLLE – Het beweidingsseizoen voor schapen op dijken in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is afgelopen. Het stormseizoen is namelijk weer begonnen. Vee, met name schapen, mag tot het voorjaar niet meer op dijken grazen. In het stormseizoen is de kans op storm en hoogwater het hoogst. Een stevige dijkbekleding is dan belangrijk. Wortels van gras en planten houden de grond stevig bij elkaar. De grasmat dient daardoor als beschermlaag van de dijk in tijden van hoogwater. In het voorjaar van 2022 mogen de schapen weer terug op de dijken.

wdodelta.nl/sterke-dijken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.