Raalter kinderen krijgen verkeersveiligheidsbox op vierde verjaardag

RAALTE – Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Raalte starten met een pilot. Alle kinderen uit de gemeente die tussen 1 oktober 2021 en 1 april 2022 4 jaar worden, krijgen een verkeersveiligheidsbox cadeau. Het doel is dat ouders hun kinderen al op jonge leeftijd leren over verkeer.

In de verkeersveiligheidsbox zit het boek ‘Sproet en de Straathaaien’, waarin allerlei verkeerssituaties aan bod komen. Het is een vrolijk (voor)lees- en doeboek over verkeer voor ouders/verzorgers en kinderen. Met kijkplaten, prikkelende vragen, doe-activiteiten en tips om samen spelenderwijs te leren over verkeer. Op 4-jarige leeftijd gaat de schoolperiode namelijk officieel van start. Kinderen nemen dan vaker deel aan het verkeer. Verkeersveiligheid is daarbij erg belangrijk. Voor de ouder(s) en verzorger(s) zit er ook een informatiefolder in de box. Hierin staat onder andere informatie over waar ze op moeten letten wanneer ze samen met hun kinderen in de praktijk gaat oefenen.
Het gaat om een nieuw project van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De gemeente Raalte doet mee aan de eerste pilot.
Zie verder staging2.vvn.nl/kinderen-in-het-verkeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.