Home / Algemeen / Raalte pakt dit najaar vijf fietsoversteken aan

Raalte pakt dit najaar vijf fietsoversteken aan

RAALTE – De gemeente Raalte pakt dit najaar – net als vorig jaar – vijf onveilige fietsoversteken, waar fietsers voorrang hebben, aan. Zo wordt het voor alle weggebruikers duidelijker waar fietsers voorrang hebben.

Het gaat om de volgende oversteken Mettingenlaan-Schoolstraat; Kanaalstraat OZ-Enkstraat; Acacialaan–Brugstraat; Het Erf (ter hoogte van huisnummers 54 en 56) en Weidelaan–Ekster. De werkzaamheden nemen per fietsoversteek ongeveer één week in beslag. De fietsoversteken worden eenvoudig en uniform ingericht. Op plekken waar nu nog haaientanden staan, komen stopstrepen. Fietsers fietsen op een rood wegdek. Het wegdek van de andere weggebruikers is geel. Dit zorgt voor een goed contrast wat van een afstand zichtbaar is. Op vrij liggende fietspaden komen extra pijlen om te laten zien dat fietsers van beide kanten kunnen komen. Tenslotte komen er nieuwe en grotere reflecterende stopborden. De directe omgeving wordt door de aannemer geïnformeerd. Gedurende de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid.
De gemeente Raalte werkt bovendien aan het opstellen van een fietsbeleidsplan voor de langere termijn. In dit plan beschrijft de gemeente onder andere welke knelpunten de komende jaren worden aangepakt en in welke volgorde. Hiervoor hebben meer dan 1.750 inwoners input geleverd via een online enquête. De resultaten worden momenteel verwerkt.

Lees ook

Praktijk Oase-Salland van start in Wijhe

WIJHE – Per 1 februari opent Praktijk Oase-Salland de deuren in Wijhe. De praktijk richt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.