Provinciale subsidieregeling voor kleinere evenementen geopend

ZWOLLE – Organisaties van kleinere evenementen kunnen sinds maandag 18 oktober subsidie aanvragen voor 2022. Nu de samenleving weer opengaat, kunnen evenementen bijna als vanouds plaatsvinden.

Een aanvraag doen is mogelijk tot 12 november (17.00 uur) via het subsidieloket op overijssel.nl. Het gaat om een eenmalige subsidie van maximaal 10.000 euro. De totale begroting van het evenement moet minimaal 20.000 euro zijn. De onafhankelijke Adviescommissie Evenementen Overijssel beoordeelt de subsidieaanvragen. Zij kijkt onder meer naar het onderscheidend karakter, de aansluiting bij het DNA van Overijssel en de regionale uitstraling. Op basis van het advies van de commissie besluiten Gedeputeerde Staten welke evenementen in aanmerking komen voor subsidie. Het beschikbare bedrag voor de regeling bijzondere kleine sport- en cultuurevenementen van 2022 is in totaal 187.500 euro. Voor dit bedrag kunnen maximaal ongeveer achttien tot negentien evenementen gesubsidieerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.