Platform DwarsdoorSalland wil wandelroutes bundelen op site

RAALTE – DwarsdoorSalland is een nieuw wandelplatform. Op de site staan acht wandelingen gepubliceerd, maar de makers achter de site geven aan dat dat nog maar een heel klein begin is. “Wij willen met wandelroutes het mooie Salland ontsluiten voor recreanten uit Salland zelf, maar ook voor toeristen die hier de weg nog minder goed kennen.”

Er zijn diverse instanties die wandelingen op hun website aanbieden, maar dat is dan meestal als een soort van extra toevoeging. Er bestaan ook landelijke websites die wandelingen in Salland publiceren. Er zijn knooppuntroutes met paaltjes langs het wandelpad en dorpen hebben uiteraard hun eigen ommetjes. “Maar tot op heden is er niet één plek waar je alles bij elkaar kunt vinden. Die kant willen wij wel op”, zeggen Lisa Ruiter, Sander Booijink en Harrie Kiekebosch die achter het wandelplatform zitten.
“DwarsdoorSalland wordt wat ons betreft een mix van al bestaande routes, maar ook van zelfgemaakte routes. Zelfgemaakt door ons, maar ook door mensen die met ons mee gaan doen en voor bedrijven die met ons willen samenwerken. Dit is een belangrijk onderdeel van het platform: we willen wandelaars heel graag betrekken in ons idee. Met het zelf maken van routes, maar ook door ze te vragen foto’s tijdens de wandelingen te maken. We kunnen ons zelfs voorstellen dat er deskundigen zijn die het leuk vinden iets over de natuur te vertellen, of een historisch verhaal toe te voegen. Kom maar op! Hoe meer er over een route te vertellen is, hoe groter de kans dat mensen het interessant vinden de wandelschoenen aan te trekken.

Horeca

De lengte van de routes is heel divers. “Voor wie zijn hand niet omdraait voor een paar uur wandelen, worden routes van boven de 10 kilometer aangeboden. Maar we willen ook dorpswandelingen van vijf of minder kilometers opnemen.”
Horecagelegenheden die daar interesse in hebben, kunnen met DwarsdoorSalland samenwerken, door routes te laten maken met zichzelf als begin- en eindpunt of als tussenstop op de route.
Op DwarsdoorSalland staan de eerste acht routes klaar voor gebruik. Sommigen kun je lopen aan de hand van een omschrijving en sowieso hebben alle routes een GPX- bestand en een kaart in PDF formaat dat je op diverse manieren kunt downloaden op je smartphone of routeplanner.

Meer info via info@dwarsdoorsalland.nl en dwarsdoorsalland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.