Home / Algemeen / Nomineren voor Goudhaentje weer mogelijk

Nomineren voor Goudhaentje weer mogelijk

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte kunnen weer initiatieven of projecten nomineren voor een Goudhaentje. Dat is tot en met 10 november mogelijk via www.raalte.nl/goudhaentje. Uit alle nominaties kiest een jury, onder leiding van burgemeester Martijn Dadema, drie finalisten. Stemmen kan vanaf midden december. De winnaar sleept een cheque van 1.000 euro in de wacht.

Genomineerde initiatieven of projecten dienen bij te dragen aan één of meerdere van de volgende punten: ontmoeting voor inwoners van de gemeente; de zelfredzaamheid of zelfstandigheid van inwoners; inwonerparticipatie in de samenleving; de leefbaarheid in (een van) de kernen en een groen en duurzaam Raalte. Daarnaast kijkt de jury ook of het project andere mensen inspireert en ervoor zorgt dat de gemeente een nog betere plek wordt om te wonen; of het origineel of onderscheidend is; het een steuntje in de rug kan gebruiken en of het een blijvertje is voor de gemeente (en dus geen eendagsvlieg).
Veel verschillende organisaties en verenigingen werden al genomineerd of wonnen een Goudhaentje. Bijvoorbeeld: De vrienden van de Tippe, Energiecoöperatie Endona, Stichting Lef, Muziekestafette Heino en Luttenberg 700. Projecten of mooie initiatieven die al eens eerder zijn genomineerd, kunnen ook opnieuw worden aangemeld.

Lees ook

‘Geen zonnepanelen, maar een landgoed’

Ambitieus rood-voor-roodplan moet zorgen voor twaalf woningen en extra natuur aan Hondemotsweg RAALTE/SCHALKHAAR – Alle …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.