Home / Algemeen / Nieuw schoolplein De Rietkraag officieel geopend

Nieuw schoolplein De Rietkraag officieel geopend

RAALTE – Wethouder Jaqcues van Loevezijn heeft op vrijdag 1 oktober het nieuwe schoolplein van brede school de Rietkraag in Raalte officieel geopend. Dat gebeurde in bijzijn van het team van de school, ouders, kinderen en buurtgenoten.

De speelplaatscommissie, bestaande uit ouders en teamleden, heeft het afgelopen jaar met input vanuit de kinderen en het team gewerkt aan de plannen. Zowel het peuter- en kleuterplein als het grote plein is in de plannen meegenomen. Bureau Donkergroen bood ondersteuning, maar ook de ouders hebben de handen uit de mouwen gestoken. Met allerlei acties heeft de school extra financiën aangeboord, zodat de wensen van de kinderen zoveel mogelijk gerealiseerd konden worden. Kinderen en diverse instanties hebben een bijdrage geleverd. “Samen ontwerpen, samen bouwen, samen onderhouden en samen groeien; we zijn zorgvuldig omgegaan met wat er al is”, vertelt directeur Rudi Logtenberg. “Weggooien van oude materialen gebeurde niet, tenzij het écht niet anders kon. Tegels die we uit het oude schoolplein haalden zijn opnieuw gebruikt. We hebben daarnaast ook veel natuurlijke spelelementen gebruikt. Een speeltoestel is een onmisbare aanvulling op het groene schoolplein, we hebben daarbij gekozen voor een toestel van gerecycled materiaal, dat bovendien hergebruikt kan worden.”

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.