Natuurmomenten: Van de regen in de Goot

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel iets dat op zijn pad komt. En deze week heeft Sjaak de natste wandeldag uitgekozen.

Het wordt herfstachtig weer met regen en wind, zeggen ze, maar dat zal wel meevallen. Ik neem voor de zekerheid de laarzen en een regenjasje mee. Hierzo heb je de Pieperweg, dan de Slaperdijkweg, Slangenweg en daarginder ligt het elektrisch aangedreven Pieperpontje waarop fietsers het riviertje de Goot kunnen oversteken. En de Goot is weer de vaarroute van de IJssel naar het Zwarte Meer.

Hier ga ik de dijk op en met de kop in de wind loop ik snel richting Kampen. Daarginder ploetert een viermans roeiploeg door het water en daarboven, tegen de wind in, zwoegen de zwanen en daar weer boven hangen dreigende donkere wolken.

Kijk, daar onderaan de dijk komt ineens een koppel nieuwsgierige vaarzen aangerend. Oei, die boer zal wel zitten te foeteren. De jonge koeien werden net door hem naar de veewagen gedreven voor transport naar hogere, minder soppige gronden. Tja, sorry boer, dat ik nu net hier langs moest komen.

Snel, ik moet verder want het begint te regenen. Ik zwaai naar de machinist van de op een drijvende ponton staande hydraulische kraan. Hij ziet me twijfelen, weer terug naar de auto lopen of doorsmoksen over de door schapen kortgeschoren dijk. Kijk daar vaart een bootje naar de winterstalling en daar laag over de dijk vliegt een vijftigtal zwaluwen ook naar hun winterverblijf. En ik? Ik ben inmiddels kliedernat en kom, als je niet oppast, nog van de regen in de Goot. Snel maar afmaken dat rondje. Bah, bah…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.