Met een lach door de modder in herfstig Broekland

BROEKLAND – Broekland maakt zich op voor een herfstevenement dat maar liefst twee weekenden zal duren. Op Landgoed ’t Neppelenbroek vindt op 9 en 10 oktober de boscross Broekelo plaats. Een week later gaan, op 17 oktober volgt een obstacle run.

Het herfstevenement begint op zaterdag 9 oktober met Broekelo, de zestiende editie alweer. “We hebben een hagelnieuw parcours ontworpen, met spectaculaire hindernissen”, vertelt Noëlle Broekhof. Een heus vliegtuigwrak vormt het décor voor een van de nieuwe barrières.
Gebleven is de vertrouwde herfstfair, op drie plekken in het bos. Bezoekers kunnen in de buurt van de waterbak en bij de blokhut drankjes en hapjes krijgen. Vrijwilligers zorgen voor voldoende parkeergelegenheid en voor de bezoekers zijn duidelijke wandelroutes aangegeven. Zowel zaterdag als zondag is er om 11.00 uur een rondleiding door ervaren vrijwilligers over het terrein.
Extra aandacht is er voor de jeugdige deelnemers en bezoekers. Zo is er een letterspeurtocht in het bos. Jonge ruiters kunnen meedoen aan de kabouter/bixie-klasse. In dit nieuwe onderdeel kunnen paardenliefhebbers tot 13 jaar veilig een rondje van een kilometer verkennen onder begeleiding van deskundige volwassenen.

Laagdrempelig

Een week later is het dan de beurt aan ‘ruiters zonder paard’. De organisatoren van de Broekstaclerun beloven minstens zoveel spektakel. De obstacle run, een hardloopwedstrijd met hindernissen, zal voor een groot deel gebruik maken van het Broekelo-parcours. “Maar de lopers krijgen nog meer hindernissen voor de kiezen dan de paarden”, waarschuwt organisator Arie Hoekeswever die zo’n vierhonderd hardlopers hoopt te verwelkomen. Deelnemers lopen een ‘stukkie’ van twee kilometer (start om 11.00 uur) of ‘een best stukkie’ (start om 13.00 uur) van zeven kilometer. Het doel: ‘modderige gezichten met daarop een brede glimlach’. De hardlopers krijgen een humorvolle warming-up. Het parcours zal ze langs rare plekken voeren. Ook langs het parcours van de Broekstaclerun worden horecapunten ingericht. “Het wordt zwaar, maar vrolijkheid voert de boventoon”, stelt de organisatie. Het paardenevenement en de hardloopwedstrijd kennen een lage drempel voor deelnemers. “Je hoeft geen topsporter te zijn om mee te doen.”

Herfstplezier

“Samen hopen we dat dit gaat uitgroeien tot een heerlijk Sallands herfstevenement”, stellen Broekhof en Hoekeswever gezamenlijk. “Na de coronatijd hebben wij zin om een sportief feestje te bouwen en we kunnen ons eigenlijk geen mooiere plek voorstellen dan het Broeklandse bos in de herfstkleuren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.