Mees Kees in de Wolken en Nomadland in Holstohus

OLST – Het Filmhuis Olst vertoont vrijdag 29 oktober weer twee films in het Holstohus: één voor kinderen en één voor volwassenen. Het programma begint om 18.30 uur met de Nederlandse familiefilm ‘Mees Kees in de Wolken’; om 20.30 uur gevolgd door het Amerikaanse drama ‘Nomadland’.

Mees Kees in de Wolken draait om de klas van Mees Kees. Een van zijn leerlingen, Tobias, durft klasgenoot Hasna niet mee te vragen naar het feest dat op school wordt georganiseerd. Zelf is Mees Kees ook al geen held: hij durft niet mee op een luchtballonvaart. In de vijfde bewerking van de boekenreeks van Mirjam Oldenhave keert hoofdrolspeler Leendert de Ridder terug als de energieke, maar niet altijd gedisciplineerde docent, waar de kinderen dol op zijn. Ook Sanne Wallis de Vries als het hoekige, humorloze schoolhoofd Dreus is weer van de partij. De entree bedraagt 3 euro.
Nomadland is een poëtische film van de Chinese Zhao over de Amerikaanse Fern, een zestiger die na het overlijden van haar man alles achterlaat en tijdens de Grote Recessie als heuse nomade in een camper van plek naar plek trekt. Op zoek naar tijdelijke klusjes, omdat ze anders financieel niet rond kan komen. En ze is niet de enige, want onderweg komt ze veel 60-plussers tegen die ook – soms noodgedwongen, soms vrijwillig – hebben gekozen voor een bestaan als moderne nomade. Weinig plot, maar veel sfeer, prachtige beelden en een indrukwekkende hoofdrol van Frances McDormand. De film won drie Oscars (beste film, regie en vrouwelijke hoofdrol).
Tickets kosten 7,50 euro (Nutleden 5,50 euro) en zijn verkrijgbaar via staging2.nutolstdeventer.nl. Iedereen ouder dan 12 jaar dient te beschikken over een QR-code en ID-kaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.