Mariënheem staat twee dagen stil bij corona

MARIËNHEEM – Samen Leefbaar Mariënheem presenteert op zaterdag 9 en zondag 10 oktober diverse activiteiten in en om de kerk in Mariënheem. Zo is er een tentoonstelling te zien over de impact van corona op het dagelijkse leven, wordt het boek ‘Samen’ (met verhalen over de coronaperiode in het dorp) gepresenteerd, is het nieuwe Kabouterpad geopend en is er een presentatie over de herbestemming van de kerk.

Bij het Kabouterpad (vanaf zaterdag geopend) gaat het om een wandelroute door het parochiebos. De route wordt aangegeven met speciale paaltjes en onderweg komen de de wandelaars diverse taferelen met kabouters tegen. Voor jong en oud is er van alles te ontdekken.
De tentoonstelling is zowel op zaterdag als zondag van 11.00 tot 16.00 uur te zien in de kerk. “Sommige zaken lijken al weer snel gewoon, maar de impact was en is enorm. Zo is er ook aandacht voor het herdenken van deze coronapandemie-periode vanuit verlies en pijn”, zo laat Samen Leefbaar Mariënheem weten. Daarnaast wordt er beide dagen ook informatie gegeven over de herbestemming van het kerkgebouw (ideeën zijn welkom). Zaterdag om 14.30 en 15.30 uur zijn er korte optredens van Marvelous.
Zondag gaat het programma om 9.00 uur verder met de Lourdesviering (die ook deels in het teken staat van de coronapandemie). Vanaf 10.00 uur staat er koffie klaar in de kerk. Om 10.30 uur is er een officieel gedeelte. Daarbij wordt het eerste exemplaar van het boek ‘Samen’ gepresenteerd, wordt een nieuw paneel onthuld, wordt een tijdscapsule begraven en is er muziek van Media Vita. Om 12.00 uur begint een brunch in de Schalm. Opgave via infodeschalmmarienheem@gmail.com. Aanschuiven kost 7,50 euro. Tijdens de brunch is er muziek van het Rocktail Duo.
Het boek Samen is vanaf zondag te koop. Een exemplaar kost 5 euro. De Lourdesviering en de presentatie zijn op zondagmorgen 10 oktober te beluisteren via de kerkradio en te zien via de livestream. Die is te vinden op staging2.marienheemonline.nl.

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.