Home / Algemeen / Lezingencyclus ‘Menswording’ in Dorpshuus

Lezingencyclus ‘Menswording’ in Dorpshuus

HEINO – Psycholoog/psychotherapeut Marcus Belle verzorgt in november en december drie lezingen in het Dorpshuus in Heino over ‘menswording’. De eerste lezing staat gepland op dinsdag 16 november. Dan staat ‘geluk’ centraal. Wat is geluk, wat zijn de filosofische opvattingen over de wegen naar geluk en is geluk een doel of een bijproduct? De tweede lezing volgt op dinsdag 30 november. Dan staat ‘zelfwording’ centraal. Het leven is leren en worden. Is dat wordingsproces ooit voltooid en hoe denken filosofen daarover? De lezingencyclus wordt op dinsdag 7 december afgesloten. Dan gaat Belle dieper in op het thema ‘Over Ik en de Ander’. Daarbij komt onder andere de filosofie van Emmanuel Levinas aan de orde. En is er aandacht voor het boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Heeft hij gelijk? De lezingen duren telkens van 19.30 tot 21.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro per avond of 20 euro voor drie avonden. Aanmelding (voor 14 oktober) via info@dorpshuusheino.nl.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.