Lezing bij Cultureel Café Heino over Pieter Bruegel

HEINO – Beeldend kunstenaar Han van Hagen is op dinsdag 2 november te gast bij het Cultureel Café in de bibliotheek in Heino. Hij verzorgt een lezing over het leven en de (al dan niet verborgen boodschappen in de) schilderijen van Pieter Bruegel. De kunstenaar leefde in een roerige tijd. De Spaanse overheersing en de zelfverrijking van inhalige pausen bepaalden het dagelijks leven in de Nederlanden. Het is verbazingwekkend te zien hoe de gewiekste Bruegel zijn eigen gedachten hierover stiekem op het doek schilderde. Hij moest wel, de kerkelijke rechtbank lag met verklikkers op de loer. Van Hagen ontfutselt met een speciale blik zijn geheimen. Van apocalyptische visioenen tot schilderijen waarin de zon doorbreekt. Daarop wordt uitbundig gefeest, woest gedanst en ongeremd gekotst. Want als de boeren van Bruegel eenmaal losgaan is het te laat en is er geen houden meer aan. Iedereen doet mee aan de feestvreugde, maar is dat wel verstandig? Het programma duurt van 14.30 tot 16.00 uur. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.