KokkieBikes Hellendoornse bossentocht voor mountainbikers

LEMELERVELD – Cycling Lemelerveld presenteert op zondag 31 oktober de KokkieBikes Hellendoornse bossentocht. Er zijn drie mountainbike-afstanden uitgezet: 25 km, 35 km en 50 km. Starten kan tussen 9.00 en 10.00 uur vanaf De Huttert in Luttenberg.

Zoals de naam van de tocht al doet vermoeden, voeren de routes onder andere door de Hellendoornse bossen. Het begin zal niet al te zwaar zijn, maar in de bossen moeten de beentjes tocht echt serieus aan het werk. “Dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en verschillende particuliere grondeigenaren hebben we een hele mooie route kunnen maken, waarbij je ook op paadjes komt die normaal gesproken niet opengesteld zijn voor mountainbikers. Technische singletracks, pittige klimmetjes, lekkere afdalingen; alles komt aan bod”, zo laat de organisatie weten. Op een paar punten kan er gekozen worden voor de extra uitdagende en zware ‘danger roads’ voor de meer ervaren mountainbikers of voor de ‘chicken-roads’ die voor iedereen goed te fietsen zijn. Onderweg is er een verzorgingspost (bij de 50 km twee stops). Daarnaast is er ook een technische post, verzorgd door KokkieBikes, om eventuele materiaalpech te verhelpen.

De deelnamekosten bedragen 7 euro (NTFU-leden 5 euro). Voorinschrijving (via fietssport.nl) is aanbevolen. Deelnemers worden gecheckt op een geldig coronatoegangbewijs. De Huttert is te vinden aan de Nieuwe Twentseweg 3 in Luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.