Kerngroepleden ‘Dorpsrand Heino’ gezocht

RAALTE – De gemeente Raalte en PB Heino zijn op zoek naar leden voor de kerngroep ‘Dorpsrand Heino’. Zij mogen meedenken over de toekomst van de dorpsrand van Heino, het gebied tussen de N35 en de bebouwde kom.

Wethouder Wout Wagenmans: “Er speelt veel in het gebied. Denk bijvoorbeeld aan de woningbouwopgave, opwaardering van de N35, uitbreiding van het bedrijventerrein en de energieopgaven. Welke functie kan waar een plek krijgen? Wat hebben we daarvoor nodig? En hoe zorgen we ervoor dat dit in het landschap past? Dat leggen we vast in een ontwikkelvisie. Deze visie ontwikkelen we samen.”
De gemeente Raalte en Plaatselijk Belang Heino zoeken inwoners die het proces willen begeleiden. De kerngroep zal bestaan uit maximaal vier inwoners, enkele ambtenaren en een gemeentelijke projectleider. Een extern bureau ondersteunt het project.
De kerngroep zorgt ervoor dat de opdracht helder is, het proces goed verloopt en de inbreng van inwoners gewaarborgd wordt. Voor de input van inwoners en andere belanghebbenden worden bijeenkomsten georganiseerd. Daar ligt geen hoofdtaak voor de kerngroepleden.

Aanmelding

Het project start in oktober/november en loopt door in 2022. Vergaderingen vinden gemiddeld een keer per maand plaats. Aanmelding is mogelijk tot en met woensdag 13 oktober. Dit kan bij Francisca Holtman van de gemeente Raalte, francisca.Holtman@raalte.nl, tel. 0572 347 799 of bij Cor van Gasteren van Plaatselijk Belang Heino, cor@pbheino.nl, mob. 06 2328 8929. Als er meer dan vier aanmeldingen binnenkomen maken Plaatselijk Belang en gemeente Raalte een keuze. Dit gebeurt op basis van een goede verdeling van de belangen in de kern en/of een goede verdeling van inzet van capaciteiten en/of brede afspiegeling bewoners (jong/oud).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.