Jan Brokken hoofdgast tijdens Literair Festival in Langhuus

WIJHE – Meesterverteller en schrijver Jan Brokken is op donderdag 21 oktober de hoofdgast van het Literair Festival in het Langhuus in Wijhe. Ook dichter Hassan Kadour draagt voor.

Jan Brokken vertelt alles over zijn nieuwe boek ‘De Rechtvaardigen – Hoe een Nederlandse consul duizenden joden redde’. Het boek vertelt het verhaal van Jan Zwartendijk, consul in Kaunas ( Litouwen) tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog ontdekte Zwartendijk een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Jan Brokken geeft in zijn boek een treffend beeld van een wanhopige tijd.
Brokkens optreden in Wijhe wordt omlijst door muziek van de troubadours Hans Payens en Thom Letteboer. Ook is er een optreden van Hassan Kadour. Als vluchteling kwam Kadour in 2014 vanuit Syrië in Olst terecht. Hij vertaalde zijn ervaringen als vluchteling, als vreemdeling en als nieuwe Sallander, in indringende gedichten.
Het Literair Festival Wijhe wordt georganiseerd door de Bibliotheek Salland, vestiging Wijhe en Stichting Vrienden van de Wijhese Bibliotheek. Het festival vindt plaats in het Langhuus aan de Langstraat nummer 29. De toegang bedraagt 10 euro. Reserveren is mogelijk via staging2.bibliotheeksalland.nl/jan; ook kunnen ter plekke kaarten worden gekocht. Aanvang is om 19.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.