IVN-excursie rondom Wesepe

OLST/WIJHE – IVN de Grutto houdt op zondag 10 oktober een excursie rondom Wesepe. Die staat onder leiding van gids Gerrit Jansen. De start is om 10.30 uur bij het Kerkplein in Wesepe. Daarna volgt een wandeling rond het dorp waar de oude boerderijen nog rond de Weseper Enk liggen. De Enk, het hoogste punt van de gemeente Olst-Wijhe, is ontstaan doordat mest van schapen en plaggen van de hei werden uitgestrooid over de hoge zandruggen. Zo werd de Enk elk jaar 1 mm hoger. Met een grondboor zal Gerrit de dikte meten. Het is mogelijk om na afloop voor eigen rekening wat te drinken in het Wapen van Wesepe. Bij minder goed weer wordt er in dit zalencentrum informatie gegeven over het ontstaan van Wesepe. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden voor 9 oktober via gerrit@a7s.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.