Home / Algemeen / Informatierondes van Coöperatie Energiek Boerhaar in Pinokkio

Informatierondes van Coöperatie Energiek Boerhaar in Pinokkio

BOERHAAR – Coöperatie Energiek Boerhaar houdt op vrijdag 22 oktober twee informatierondes in buurthuis Pinokkio. De coöperatie heeft inmiddels de eerste daken gevonden waarop zij projecten voor het opwekken van zonne-energie kan realiseren.

Twee agrariërs aan de Boerlestraat, gelegen in het buitengebied van Boerhaar, hebben daarvoor een overeenkomst gesloten met de in 2020 opgerichte coöperatie. Op de daken van het vleeskuikenbedrijf van G. van Oosterhout en het melkveebedrijf van E. Groot Zwaafting kunnen in totaal meer dan 1500 zonnepanelen geplaatst worden. “Als Boerhaarse gemeenschap zijn we er trots op dat we dit in vrij korte tijd samen hebben kunnen realiseren”, aldus voorzitter Ton van Remmen.
Voor de beide projecten heeft de coöperatie inmiddels een toezegging ontvangen voor de SCE (subsidieregeling coöperatieve energieopwekking ) regeling. Dit is een regeling van de overheid voor de verstrekking van subsidie aan onder andere coöperaties bij het lokaal en gezamenlijk opwekken van energie.
“En nu zijn de inwoners van de Boerhaar en de postcodegebieden daarom heen aan zet”, zegt Van Remmen. Om van de subsidie te profiteren heeft de coöperatie namelijk ongeveer tachtig leden nodig uit het postcodegebied 8131 of een postcode die daar op aansluit. Naast het lidmaatschap, kunnen leden ‘zon-delen’ kopen en zo meedelen in de opbrengsten. Een deel van de opbrengst gaat naar de dak-eigenaar, een deel naar de deelnemers aan het project en een deel wordt geïnvesteerd in de lokale gemeenschap.
De eerste informatieronde begint om 16.00 uur; de tweede om 19.30 uur. Geïnteresseerden moeten zich in verband met covid-19 aanmelden via energiekboerhaar@gmail.com of via 06-2222274.

Lees ook

Geen gala-avond, maar galamiddag van Weteringzotten

BOSKAMP – Carnavalsvereniging De Weteringzotten uit de Boskamp houdt goede moed. De eerder aangekondigde gala-avond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.