Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Martijn Dadema ging twee dagen eerder, op vrijdag 15 oktober, al op bezoek bij het stel.

De wieg van Herman stond in Pleegste bij Raalte; die van Bertha in Heeten. Na hun huwelijk vertrokken de twee naar Deventer, waar hun beide dochters geboren werden. Na dertien jaar verhuisden de twee weer naar Raalte, waar ze nu nog steeds wonen.
Bertha heeft altijd in de huishouding gewerkt. Daarnaast was ze graag bezig met breien en het naaien van kleding. De kleding ging eerst naar hun kinderen en kleinkinderen, maar later vooral naar de Filipijnen. Herman werkte eerst bij Vaessen-Schoemaker en daarna jaren bij Fusion in Deventer. Ook na zijn pensioen is hij actief gebleven. Zo heeft hij veel geholpen bij het versieren van de Pauluskerk tijdens Stöppelhaene en hebben ze beide ook vele uren geholpen tijdens verbouwingen bij kinderen en kleinkinderen.
Tussendoor genoten ze van hun vakanties, vooral in Oostenrijk en Duitsland. De caravan ging overal mee naar toe. Herman leerde op latere leeftijd nog skiën. Vervolgens stond hij nog tot na zijn 70-ste op de lange latten. Op dit moment genieten Herman en Bertha van hun leven aan de Stoltenhof met hun kinderen, kleinkinderen, sinds kort een achterkleinzoon en nog een achterkleinkind op komst. Ze zijn betrokken bij hun omgeving en hierdoor nog regelmatig op stap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.