Henk en Dien Jonker 65 jaar getrouwd

RAALTE – Henk en Dien Jonker uit Heino vierden op 21 augustus hun 65-jarig huwelijk. Burgemeester Dadema bracht enkele weken later een bezoek aan het stel in het Wooldhuis. De twee woonden circa 64 jaar in Raalte.

Henk en Dien werden allebei geboren in 1928; Henk op een klein boerderijtje in het buitengebied van Dedemsvaart; Dien (Polhaar) in Dalfsen. Ze leerden elkaar kennen tijdens de bruiloft van een zus van Henk. Het was liefde op het eerste gezicht. Helaas moest Henk na deze kennismaking vanwege militaire dienstplicht voor twee jaar naar toenmalig Nederlands-Indië. Dien was zo verliefd dat zij stiekem bij haar tante Dieke en oom Anton in Diepenveen brieven ging schrijven naar Henk. Vanuit Dalfsen fietste zij naar haar oom en tante; 34 km heen en ook weer terug. Nadat Henk twee jaar later weer terug kwam, was de vonk nog steeds aanwezig.
Dien werkte destijds als kamermeisje bij Baron van Voorst tot Voorst in Zwolle. Zij was daar in de kost. Als Henk haar in het weekend kwam halen, dan zag ze hem met zijn zwarte krullen vanuit uit haar ronde zolderkamer raampje aankomen en dacht ze: ‘Wat een knappe man’. En dat vindt ze nog steeds. Door de naoorlogse woningnood moesten ze lang wachten op een woning in Raalte. Pas na zeven jaar verkering kregen ze een woning aan de Handelstraat en trouwden toen onmiddellijk. Ze kregen samen vier kinderen: een dochter en drie zonen.
Henk heeft altijd heel hard gewerkt om Dien en zijn gezin een goede toekomst te geven. Dien zorgde voor het huishouden, sfeer en gezelligheid en was er voor de kinderen, waar ze haar handen vol aan had. Het stel heeft inmiddels tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Na circa 65 jaar in Raalte te hebben gewoond, in het huis dat Henk zelf had gebouwd, wonen ze nu naar tevredenheid zo’n jaar lang in hun eigen appartement in Het Wooldhuis in Heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.